Az Egyesület 2010-ben alakult Kaposfőn a Plébánián 10 fővel. Azóta az egyesület tagjai önkéntesként a Szent Erzsébet Alapítvány állandó rendezvényeit segítette. Majd 2013. novemberében a Magyar Vidékfejlesztési Hivatal által kiírt turisztikai fejlesztésre pályáztunk, ahol lehetőségünk nyílt a fejlesztésre, bővítésre. Az Egyesület Alapszabályában megfogalmazott célok, tevékenységek szélesebb körben való, mélyebb megvalósítására. A hátrányos helyzetű emberek megsegítésén kívül, kiemelt fontosságú a társadalmi felelősség vállalás, a kulturális örökség megőrzése, népművészet, hagyományőrzés, nevelés és oktatás, képességfejlesztés és ismeretterjesztés az Egyesület tagjainak számára, hogy tovább adjuk a felnövekvő generációnak is a ránk hagyott tudást, tárgyi örökséget.

2014-ben lehetőségünk nyílt Kiskorpádon egy Bemutató hely kialakítására. Ahol a régi falusi élet mesterségeit, használati tárgyait mutatjuk be, házi élelmiszerek feldolgozását, a mai generáció számára elérhetővé tenni a minél tudatosabb önellátást, a lehetőségeik kihasználását .Pl. lekvár főzés, aszalás, szárítás, mag megőrzés.

A közösségi kezdeményezés népszerűsítésére fordítottunk az alábbiakat: eperből barackból és szilvából összesen 225 kg-ot, a bemutatókert zöldségeiből 335 kg-ot főztünk be, bemutató jelleggel, ahol évente 10 alkalommal összesen 50-60 fő jelent meg. Az önkormányzattal közösen évente 3 nagyobb rendezvényen vettünk részt, mint kiállítók (gyermeknapon, falunapon, őszi játszóházon). 2 nyári táborban vettünk részt, mint szervezők, napi népi életmód bemutatókat szerveztünk, évente összesen 30 fő részére. Az évek során 10 fő önkéntes fiatallal 11 idősebb hátrányos helyzetű családot segítünk, nyáron kertgondozással, betakarítással, télen tűzifavágással, behordással.

2017-2018-ban tovább bővült az Egyesület tevékenysége az EFOP 1.2.1.-15 Védő Hálót a Családokért pályázat segítségével komplex családi programokat tudunk biztosítani segítve a családi életrevaló nevelést, tanácsadással a két heti Baba Mama Klub, havi Háziasszony KLub, és Párban Kurzus, heti Ifjúsági Klub és az évi Anya-lánya, és Apa-fia Hétvégék kapcsán évente összesen 100 foglalkozással alkalmanként 15-20 fővel, szakképzett és tapasztalt előadókkal.

Calendar does not exist.