2014-ben Egyesületünk a Leader program keretében nyújtandó turisztikai pályázatra elnyert bruttó 18 425 502 Ft-ot.

Így megvalósulhatott az Agapé Egyenlő Esélyekért Egyesület által működtető bemutatóház, amely a régi falusi élet mesterségeit, használati tárgyait kívánja bemutatni, házi élelmiszerek feldolgozását. Gasztronómiai hagyományokhoz kapcsolódó tevékenységek kerülnek bemutatásra, pl. lekvár főzés, aszalás, szárítás, mag megőrzés.

Egész évben várjuk az érdeklődőket, családokat, iskolákat, csoportokat.

A bemutatáshoz még a meglévő családi ház tetőterében egy foglalkoztató és bemutatóhely is kialakításra került, mely szintén a meglévő hagyományok tárgyi eszközeit mutatja be (fafaragások, kézimunkák) és lehetőséget kínál a megismert tárgyak elkészítésére is.

Ahhoz, hogy a megvalósuló projekt gazdaságosan lehessen működtetni építettünk még egy napelemes rendszert, amely az épületek energiaigényét fedezi. Illetve kiépítettünk egy gyökérzónás szennyvíz tisztító rendszert, amely a keletkező szennyvizet tárolja és alakítja át szürkevízzé, amely elszikkasztható már a földben.

A bemutatóházhoz még horgász felszerelés bérlése is kapcsolódik, amellyel a környező horgásztavakon biztosítunk horgászási lehetőséget.